AZEM SHKRELI

(Rugovë, Pejë/Rugovo, Peć, 1938). Završio je albanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Bio je predsjednik Udruženja književnika Kosova, direktor Pokrajinskog narodnog pozorišta Kosova i osnivač i direktor Kosovo Filma. Umro je 1997. Njegova djela su: poezija: “Bulzat”, “Engjujt e rrugëve”, “E di një fjalë prej guri”, “Nga bibla e heshtjes”, “Pagëzimi i fjalës”, “Nata e papagajve”, “Lirikë me shi”, “Zogj dhe gurë”; proza: “Karvani i bardhë”, “Sytë e Evës”, “Muri përfundi shqipes”, “Shtatë nga ata”; drame: “Fosilet”, “Varri i qyqes”.

     All rights reserved. Sarajevske sveske © 2010 - 2017.