LIDIJA VUKČEVIĆ

Rođena u Zagrebu 1954. Diplomirala jugoslavistiku i filozofiju, doktorirala tezom o Crnjanskom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Uvrštena u četiri antologije poezije (Čudesni kladenac, Beograd,2002., Antologija srpskog pjesništva u Hrvatskoj XX vijeka, Zagreb,2002., CD room Samoborska poezija, 2003. , Kupujemo bodeže,izbor iz novije hrvatske poezije, Sisak, 2004.)
Dvije pjesme objavljene u Corriere della sera (ljeto 1999) i Il cittadino(jesen 2004).
Objavljuje lirsko-meditativnu i dnevničku prozu: iz dovršenih knjiga Rječnik slučajnosti i Rječnik nužnosti objavila preko 100 eseja u domaćoj i inozemnoj periodici. Ovaj izbor iz Zapadnih zapisa dio većeg rukopisa(Refleksije, Zapadni zapisi, Novi zapadni zapisi).
Predavala na sveučilištima u Milanu i Grenobleu kao lektor hrvatskog i srpskog jezika i književnosti, odnedavno predaje srbistiku na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu.
Predstavljala i prevodila naše pisce i pjesnike, bila savjetnik za poeziju u milanskoj izdavačkoj kući Jacca book.Objavljuje i piše književnu kritiku .
Dovršava post-doc tezu na Sveučilištu Stendhal u Grenobleu , Komparativni aspekti putopisa o Boki kotorskoj XIX i XX stoljeća .

     All rights reserved. Sarajevske sveske © 2010 - 2017.